Υλικά:
- 280γρ. βιτάμ
- 200γρ. ζάχαρη
- 2 αυγά
- 2 βανίλιες
- 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 600γρ. αλεύρι
- 1 πρέζα αλάτι
Αρχικά κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Στην συνέχεια σ΄ ένα μπολ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι ν΄ ασπρίσει. Σ΄ αυτό το μίγμα που δημιουργήθηκε προσθέτουμε ένα ένα τ΄ αυγά. Συνεχίζουμε το χτύπημα και προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τις βανίλιες και χτυπάμε μέχρι να γίνει ομοιόμορφη η ζύμη. Τέλος τοποθετούμε τη ζύμη στην κατάψυξη για 20 λεπτά μέχρι να σφίξει. Βγάζουμε μετά από την κατάψυξη και με διάφορα κουπάτ δημιουργούμε σχεδιάκια. Τα τοποθετούμε σ΄ ένα ταψί αφού έχουμε στρώσει πρώτα μία λαδόκολλα και ψήνουμε στους 200 βαθμούς στην αντίσταση για 8 - 10 λεπτά. Εάν θέλετε μπορείτε να τα αφήσετε σκέτα, μπορείτε όμως και να τα στολίσετε όπως κάναμε και εμείς. Φτιάξαμε γλάσο από ζάχαρη άχνη και νερό και προσθέσαμε χρώμα ζαχαροπλαστικής και με ένα πινέλο σιλικόνης αλλείψαμε τα μπισκότα και από πάνω ρίξαμε χρωματιστή τρούφα και διάφορα άλλα που θα δείτε παρακάτω.
Αυτά λοιπόν κορίτσια μου!!! Ελπίζω να σας αρέσουν. Θα περιμένω τα σχόλιά σας.
Φιλιά!!!
Από την εμφάνιση και μόνο μου τρέχουν τα σάλια... Καλές γιορτές και καλοφάγωτα!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή